Kaj je gozdna terapija?

Gozdna terapija, Gozdna kopel ali Shinrin-Yoku je praksa, ki z vodenimi izkušnjami v gozdu krepi zdravje, dobro počutje, globlje povezave s seboj in naravo. Na gozdni terapiji boste doživeli lahek in počasen 2-3-urni sprehod s certificiranim vodnikom, ki vas bo vodil skozi senzorične aktivnosti s poudarkom na vidikih povezave narave z vsemi našimi čutili. V kombinaciji z meditacijskim dihanjem in zvočno terapijo vam bo ta aktivnost pomagala zmanjšati stres in najti ravnovesje med duhom in telesom. V gozdni terapiji je jasno določeno zaporedje vodenih dogodkov, ki izkušnji nudijo strukturo, obenem pa zajema številne priložnosti za ustvarjalnost in kreativo, ki jih ponuja gozd in individualni navdih vsakega vodnika.

TRAJANJE – 2 – 3 h
ZAHTEVNOST – lahko
CENA – 30 €/osebo
nature art

POVEŽITE SE Z NARAVO IN VZPOSTAVITE RAVNOVESJE TELESA IN DUHA

Spoznajmo gozdno terapijo

Gozdna terapija, kopanje v gozdu ali Shinrin-Yoku je praksa, ki z vodenimi izkušnjami v gozdu podpira zdravje, dobro počutje in globlje povezave s seboj in naravo. Na terapiji z gozdom boste doživeli lahek in počasen 2-3-urni sprehod s certificiranim vodnikom, ki nudi senzorične otvoritvene dejavnosti, s poudarkom na vidikih povezave narave z vsemi našimi čutili. V kombinaciji z meditacijskim dihanjem in zvočno terapijo vam bo ta aktivnost pomagala upočasniti, zmanjšati stres in najti ravnovesje med duhom in telesom. V gozdni terapiji je jasno določeno zaporedje vodenih dogodkov, ki izkušnji nudijo strukturo, obenem pa zajema številne priložnosti za ustvarjalnost in nenamernost, ki jih ponuja gozd, in individualni navdih vsakega vodnika.

Naše Gozdne terapije večinoma potekajo v našem zasebnem gozdu brez svetlobnega onesnaženja, umetnih zvokov in wi-fi povezave.
To posebno okolje ima v kombinaciji z Gozdno terapijo številne zdravstvene koristi, zlasti za kardiovaskularni in imunski sistem, ter za stabiliziranje in izboljšanje razpoloženja.

S kom boste spoznavali skrivnosti gozda?

Maja rada preživlja čas v naravi, ​​predvsem v gozdu. To je razlog, zakaj se je odločila pridobiti posebno znanje o tem. Maja vas bo kot ANFT certificiranega gozdnega vodnika vodila na ogled, kjer boste imeli priložnost doživeti gozd in se resnično povezati z naravo.

certificirana vodnica gozdne terapije

Minimalno število udeležencev je 2, maksimalno 10. Ponujamo tudi možnost zasebnega gozdnega terapevtskega sprehoda za skupine ali pare.

Kaj boste doživeli?

Povezava z gozdom
Vodnik za gozdno terapijo omogoča počasne, varne, nežne 2-3 ure dolge sprehode in nudi navodila – imenovana »vabila«, ki vam bodo pomagala odpreti svoje čute in se povezati z naravo na drugačen način. Gozdno terapevstki sprehod ni pohod, kjer je cilj določen vrh gore – nsprotno – pri Gozdni terapiji je bistvo pot. Na sprehodih imajo ljudje široko paleto različnih izkušenj in ravno v tem je čar, da vsakemu gozd ponudi točno to, kar v določenem trenutku potrebuje.

Gozd je terapevt, vodnik odpre vrata do povezave z njim.

Znanost in gozdna terapija
Znanstveno je dokazano, da se povprečna vrednost stresnega hormona kortizola že po 20 minutnem obisku gozda zmanjša za več kot 13%. Ljudem, ki večino časa preživijo v urbanem okolju se vrednosti kortizola ne znižujejo in tveganja za stresno pogojene bolezni so visoka. Že kratek sprehod v naravnem okolju pripomore k znižanju vrednosti in učinki lahko trajajo tudi več dni.

Zakaj z vodnikom
Certificiran Gozdni terapevt vas bo vodil na gozdnem doživetju in vam pomagal odpreti svoje čute, se sprostiti in vam skozi povabila pomagal, da najdete ponovno povezavo s sabo in gozdom.

Lokacija
Ob rezervaciji vam bomo poslali vsa potrebna navodila, kaj potrebujete in podrobnosti glede lokacije Gozdno terapevtskega sprehoda.

ŠTEVILO UDELEŽENCEV JE OMEJENO, ZATO POHITITE Z REZERVACIJO

  [dynamichidden Trip name "CF7_get_post_var key='title'"]


  [dynamictext subject class:form-control class:wpcf7-text "CF7_get_post_var key='title'"]

  Fields with * are required.

  Preverite še naša ostala doživetja

  EVENING TORCH WALK

  Join us on an easy and interesting walk around the hill Vrtovin close to the lake Bohinj and get to know the area better. We have some great local stories to tell you. There are many reasons why you shouldn’t miss the experience of lake Bohinj at night.

  gravel bikes in Triglav national park

  Self-guided Cycling on Juljana Bike

  THE TOUR that leaves you speechless amazing loop where you can in 3 days experience the best of what Slovenian mountains and the Julian Alps have to offer.

  Hiking on Juljana Trail

  You will start your 3 days/ 2 nights hike at lake Bled, one of Slovenian and European pearls, cross the Pokljuka plateau in the centre of the Triglav National Park, descent to the picturesque Lake Bohinj where you will explore the stunning Bohinj valley.