Grega

Lastnik, planinski in kolesarski vodnik

Grega obožuje turizem in šport. Svoji dve ljubezni je združil v agenciji Hike&Bike, kjer organizira in vodi izlete in dožitvetja na območju Julijskih Alp in Slovenije. Kot licencirani planinski in kolesarski vodnik, Grega ve, kam popeljati obiskovalce Bohinja, da doživijo najlepše, kar Bohinj in Julijske Alpe ponujajo.

PRIJAZNOST
RAZGLEDANOST
Angleško
Nemško
Italijansko
Hrvaško

Maja

Lastnik, gozdni terapevt in specialist za nastanitve

Maja je vse življenje preživela povezana s turizmom in naravo. Je certificirana vodnica gozdne terapije, z veseljem pa se pridruži Gregu na kolesarskem izletu po Bohinju ali pohodu v Julijskih Alpah. V prostem času lovi čarobne utrinke Bohinja s fotoaparatom, oblikuje z glino ali pa raziskuje naravo in odkriva njene skrite kotičke.

PRIJAZNOST
KREATIVNOST
Angleško
Nemško
Hrvaško

Bodite aktivni z nami 

Hike&Bike je agencija, kjer združujemo aktivno preživljanje prostega časa z odkrivanjem neokrnjene narave Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka. Na doživetjih, ki jih organiziramo spoznavamo življenje domačinov, posvečamo posebno pozornost lokalnim in avtentičnim izkušnjam ter želimo našim obiskovalcem pokazati kako v Alpah živimo. Našega gosta želimo navdušiti za aktivno preživljanje prostega časa, hkrati pa ohranjati skrbnost do okolja in narave.

  Doživite najboljše pohode in kolesarske izlete z nami

   Spoznajte domačine in skrivnosti Alp

  Bodite aktivni na vaših počitnicah

 

POSLANSTVO HIKE&BIKE
Začutiti naravo na počitnicah in na trajnostni način spoznavati neko okolje, kulturo in življenje v njem.

VIZIJA HIKE&BIKE
Postati vodilna turistična agencija na področju Julijskih Alp, ki na trajnosten način s pomočjo kolesa ali peš obiskovalcem ponuja doživetje gorskega sveta.

OKOLJSKI IN TRAJNOSTNI CERTIFIKATI

Travelife je vodilna organizacija za certificiranje trajnosti v turističnem sektorju. V sklopu Travelife se promovira več kot 35 nacionalnih organizacij vključno z ABTA, Britanskim turističnim združenjem, PATA in združenje Pacific Asian Travel.

VEČ O TRAVELIFE CERTIFIKATU

Zelena shema slovenskega turizma (ZSST) je nacionalni program in certifikacijska shema, ki pod krovno znamko SLOVENIA GREEN:

  • združuje vsa prizadevanja za trajnostni razvoj turizma v Sloveniji,
  • destinacijam in ponudnikom ponuja konkretna orodja za oceno in izboljšanje trajnostnega delovanja,
  • skozi znamko Slovenia Green to zeleno delovanje tudi promovira.

VEČ O SLOVENIA GREEN

Znak kakovosti Triglavskega narodnega parka predstavlja storitve in izdelke posameznikov, ki razumejo potrebo ohranjanja čudovite narave in okolja našim zanamcem. Znak kakovosti Triglavskega narodnega parka omogoča potrošniku, da podpira lokalno gospodarstvo in tradicijo, je zagotovilo kakovosti ter znak spoštovanja narave in zaupanja človeku. 

VEČ O ZNAKU KAKOVOSTI TRIGLAVSKEGA NARODNEGA PARKA

Certifikat Bohinjsko/From Bohinj zagotavlja izvirnost z geografskim poreklom. Vsi izdelki in storitve so certificirani po strogih standardih in kriterijih s spoštovanjem tradicionalnih vrednot, lokalnih surovin, pridelkov in sestavin. Blagovna znamka Bohinjsko/From Bohinj označuje izdelke in storitve, ki jih znamo samo Bohinjci ponuditi svetu.

VEČ O ZNAMKI BOHINJSKO/FROM BOHINJ

Pogosta vprašanja

Dobro voljo in nasmeh na obrazu. 🙂 Športna oblačila, obutev, voda in fotoaparat je vse kar potrebujete za dnevne izlete. V kolikor potrebujete kolo, pohodne palice ali kakšen drug kos opreme nam to sporočite ob rezervaciji in priskrbeli vam bomo vse potrebno. Ob rezervaciji večdnevnih programov vam bomo poslali natančen seznam potrebne opreme.
TEHNIČNA LESTVICA:
1 - Brez težav kolesarite na asfaltu in utrjenem makadamu. Obvladate nadzorovanje hitrosti, ravnotežje in zaviranje.
2 - Brez težav kolesarite na utrjenih enoslednicah in makadamskih poteh. Obvladate kolo pri vožnji na makadamu navzgor in navzdol, po koreninah in skalah.
3 - Kolesarite že dalj časa in imate izkušnje z vožnjo v različnih situacijah. Dobro se počutite na različnih podlagah, v mokrem, na skalah, koreninah in pesku.
4 - Imate dolgoletne izkušnje kolesarjenja po različnih vrstah terena. Radi imate izzive na kolesu in uživate na ozkih in tehničnih spustih. Obvladate tehnične vzpone in se ne bojite majhnih skokov na sputstih. Ste samozavestni v vseh razmerah in na izpostavljenih terenih.
5 - Ste zelo izkušen gorski kolesar, ki lahko kolesari na skoraj vseh tehničnih terenih in poteh.

KONDICIJSKA LESTVICA:
1 - Brez težav kolesarite 2 uri na dan in premagate do 200 višinskih metrov.
2 - Brez težav kolesarite 3 ure na dan in premagate do 400 višinskih metrov.
3 - Brez težav kolesarite 4 ure na dan in premagate do 700 višinskih metrov.
4 - Brez težav kolesarite do 6 ur na dan in premagate do 1000 višinskih metrov. Kolo lahko tudi krajši čas (cca. 15 min) nosite oz. potiskate v hrib.
5 - Brez težav kolesarite do 8 ur na dan in premagate več kot 1000 višinskih metrov. Kolo lahko na turi tudi dalj časa ali večkrat nosite oz. potiskate v hrib.
Pri Hike&Bike verjamemo, da nihče ne obvlada vsega. To je tudi glavni razlog, da smo se specializirali v pohodniške in kolesarske izlete. Za vodne aktivnosti in doživetja v zraku vas bomo z veseljem povezali z našimi partnerji, ki vam bodo ponudili številne vodne in zračne aktivnosti.